Massage

Bij teveel stress stijgt het hormoon cortisol in ons lichaam. Dit kan leiden tot  een permanente spanning in de spieren. Massagetherapeuten zijn van mening dat deze spanning of gespannenheid de doorstroming van energie of doorbloeding belemmert. Belemmering van deze doorstroming en doorbloeding leidt tot vermoeidheid, een zwaar gevoel, bewegingsbeperkingen, een verminderde soepelheid van spieren en een grotere kans op overbelasting en blessures. Verder kan dit leiden tot een concentratie van gifstoffen in het lichaam. Massage kan helpen deze spanning te verminderen en het lichaam de kans geven zich met de eigen energie te genezen.

Veel gezondheidsproblemen vandaag de dag vinden hun oorsprong in stress. Aangezien stress de balans tussen onze lichaamsfuncties verstoort, is er een andere aanpak nodig om deze balans te herstellen.

Massage heeft invloed op het zenuwstelsel, circulatie en stofwisseling. Massagetherapie wordt ook ingezet tegen migraine, artritis, pijn in de onderrug, benen, nek en schouders, bij ademhalingsproblemen, spijsverteringsproblemen en herstel na blessures.

(Sport)massage wordt gegeven om blessures te voorkomen, bijv. in intensieve trainingsperioden, of bij dreigende overbelasting. (Door bijv. langdurig in één houding te zitten of staan).

Triggerpoint behandeling, massage van pijnpunten en/of myofascioale triggerpoints

Bindweefselmassage en segmentale massage. Middels speciale technieken wordt het onderhuids bindweefsel, of (andere) segmentaal geordende structuren (spieren, fascies) behandeld.

Adhesie (fibrosering) verminderende massage. Een sterk mobiliserende massage, bedoeld om de verklevingen tussen de fascies en spiervezels los te maken. 

 Trigger-point-diagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *