Vitaliteit in uw organisatie?

308_fullimage_vitaliteit-en-verzuimmanage_374x187

Wilt u werken aan de vitaliteit in uw organisatie?

Vitaliteit gaat over levenskracht en levensenergie. Het begrip is afgeleid van het Latijnse ‘vita’ wat leven betekent. Vitaliteit duidt op het bruisen van energie, je sterk en fit voelen, lang en onvermoeibaar door kunnen gaan en beschikken over grote mentale veerkracht en doorzettingsvermogen.  Vitaliteit is een basisbehoefte. Elk mens wil zich graag prettig en energiek voelen. Waarom besteden we er dan vaak zo weinig aandacht aan?

Wat levert vitaliteit op?

In veel sectoren maakt de medewerker veelal zelf het verschil, daarnaast zijn vitale medewerkers noodzakelijk. Meer vitaliteit zorgt voor meer energie en plezier in je werk. Onderzoek wijst uit dat een vitale medewerker een positief effect heeft op zijn cliënten en collega’s, dat de kwaliteit van zijn werk toeneemt en dat het de binding met de organisatie versterkt.  Ook voor de organisatie zijn de effecten zichtbaar. Vitaliteit is kostenbesparend. Vitale medewerkers presteren beter, ze zijn fitter (minder ziekteverzuim) en zorgen voor betere organisatieresultaten.

Vitaliteit heeft veel draagvlak

Aandacht voor vitaliteit heeft veel draagvlak blijkt uit een breed recent onderzoek door zorgverzekeraar CZ. De meerderheid van werknemers (81%) en werkgevers (83%) vindt dat vitaliteit een belangrijke rol dient te spelen binnen het bedrijf. Als reden wordt aangegeven dat vitaliteit een positieve werkhouding bevordert (80%) en ziekteverzuim vermindert (70%). Nog meer cijfers: 44% beweegt te weinig, 33% slaapt slecht, 20% ervaart regelmatig veel stress op het werk, 50% heeft in meer of mindere mate te kampen met overgewicht.

Bron: Movisie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *